Gökhan’ın 3 yıllık tarihi buluşmaya sebep olması ve kendi zaferi.


Serüvenimiz 18 Ekim 2010 tarihinde başlar. Facebook’tan tanıdığım Kasım Erol bir gün bana telefon açar. 15 yaşındaki Gökhan’ı yerel bir televizyon kanalında izlemiş ve bunun üzerine kendisini görmeye evine gitmiştir.

Gökhan’ın kifoz (omurga eğriliği) rahatsızlığı vardı. Annesi İlknur Hanım doğuştan belden aşağısı tutmayan oğlunu iyileştirebilmek için, gitmediği hastane çalmadığı kapı kalmamış ancak neticeye de varamamıştır. Ameliyatı için istenen 100 bin lirayı ailenin verecek imkanı yoktu.

Kasım, o sıralarda yazarlık yaptığım bir internet sitesinde haberini yazmamı, böylelikle birilerine sesimizi duyurabileceğimizi umuyordu. Ben ise olacakları sanki önceden görmüş gibi “Benim yazdığım yazıyla kimse yerinden kıpırdamaz ama bir tv kanalında haber programına çıkartabilirsek belki duyarlı insanlara ulaşabiliriz” diyerek telefonu kapattım. Hemen akrabam olan Kanal 7 Haber Daire Başkanı Nazmiye Hanımı arayarak kendisinden Gökhan’ın haberini yapmasını rica ettim.

O da seve seve bu ricamı kabul ederek aynı gün bir muhabir gönderilmesini ve akşamında da haberlerde yayınlanmasını sağladı. Bende bir yandan internet kanalıyla tanıdıklarıma elimden geldiğince haberi duyurmaya, gerekli parayı tedarik etmek için mesajlar göndermekteydim.

Zira pek duyarlı(!) toplumumuz gerekli ilgiyi göstermişti. Her gün kitaplarının tanıtımı ya da web siteleri tıklansın diye mesaj gönderenler, en popüler gazetelerde boy gösteren yazarlar, parasıyla hava atan tanıdıklarım birkaç iyi dostum hariç beni hüsrana uğratmışlardı.

3 yıl önce Facebook’tan tanıdığım kadim dostum Nurdan Yiğit Almanya’da yaşamaktaydı. Onunla bugüne dek hiç tanışma fırsatı bulamamıştık. Altın kalpli arkadaşım gurbet diyarında Gökhan için bir yardım kampanyası başlatır.

Bu sıralarda Gökhan’ın haberini izleyen iki duyarlı vatandaş anneyi arayarak bu ameliyatı gerçekleştirebilecek doktoru bulduklarını söylerler.

Sakarya Araştırma Üniversitesi Ortopedi Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çağrı Köse bir dizi muayene ve tetkikler ardından Gökhan’ın ameliyatını hiçbir ücret almadan yapmaya karar verir ve 5 saat süren bir operasyonla Gökhan’ımızı kamburundan kurtarmış olur.

Hayli masraflı bir hastalığı olan Gökhan’ımızın tedavisine evinde devam etmek üzere geçen hafta taburcu olan Gökhan’ı ziyarete Cuma günü Almanya’dan oğlu Erdem ile gelecek olan kıymetli dostum Nurdan ile beraber gitmeyi kararlaştırmıştık.

26 Mart 2011 Cumartesi günü benim için, Türkiye’ye her gelişinde türlü aksiliklerle Nurdan’la bir araya gelemeyişimin son bulduğu ve Sevgili Gökhan’ımın sağlığına kavuştuğunu göreceğim önemli bir gündü.

Hepimiz için ayrı bir mutluluğu ve huzuru barındıran bir gündü. Nurdan Almanya’da başlattığı kampanya sonucu 5000 Euro, tekerlekli sandalye ve çeşitli hediyelerle birlikte gelmişti. Gökhan’ın ve annesi İlknur Hanımın şaşkınlığı ve mütevaziliği ne denli sıkıntılar çektiklerini bir kez daha yakından şahit olmamıza sebep olmuştu.

Gökhan’ımızın sağlığına kavuşmasında en büyük rolü gerçekleştiren Doç. Dr. Kamil Çağrı Köse Bey’e ve ekibine, türlü sıkıntılar içindeyken gurbet elden imdadıma yetişen kanatsız meleğim Nurdan Yiğit ve yardımsever dostlarına, ismini sayamayacağım pek çok vefalı arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Her daim insanlığın mutlu şekilde varolması için sevgiyle harmanlanması dileğiyle..

Aşağıda Gökhan’ın haberinin çıktığı haber linkini

http://www.facebook.com/?ref=home#!/video/video.php?v=466786764112

http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=136007236472619&comments

Hakkında Ayşegül Karayel ♻
Yaşamla ilgili bilgi ve deneyimlerime bu sahada devam etmekteyim. Beni takip etmeye devam ediniz , çünkü ben sizi daima takip ediyor olacağım..

12 Responses to Gökhan’ın 3 yıllık tarihi buluşmaya sebep olması ve kendi zaferi.

  1. İsmail Emir says:

    “aysegulkarayel “sizlere nekadar teşekkür etsek azdır.

    Hele Doç. Dr. Kamil Çağrı Köse Bey’e ve ekibine gönüller dolusu teşekkürler .

    Çok candan samimi olan sevgili Nurdan Yiğit kardeşimize en kalbi teveccühlerimizi sunuyoruz.

    Sakarya Araştırma Üniversitesi Ortopedi Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çağrı Köse beye yaşamı boyunca başarılar dileriz.

    Kanal 7 Haber Daire Başkanı Nazmiye Hanımı sizlerde iyiki varsınız , tüm çalışmalarınızda güzellikler dileriz ve teşekkürlerimizi sunarız.

    Kasım Erol bey kardeşimiz sizler olmasaydınız , bizlerde olmazdık herhalde , çok teşekkürler …

    Beğen

  2. ihyaca says:

    Kıymetli kardeşim,size kıymetli diye hitap ediyorum ya boşuna değilmiş demek ki…Allah sizden razı olsun,yaptığınız hayırları kabul etsin.Tüm hastalara ve Gökhan oğlumuza da Allah acil,hayırlı şifalar nasip etsin..Allah’a emanet olunuz..

    Beğen

  3. Çok teşekkür ediyorum Sevgili İhyaca. Allah hepimizden razı olsun inşallah. Nice Gökhan’lara hep beraber iyilikler etmeyi nasip etsin.
    En kalbi duygularla selamlarım..

    Beğen

  4. Zeynep Karayel says:

    Senin gibi bir meleği tanıdığım için kendimi şanslı hissediyorum. Her bakımdan mükemmel bir insan olduğunu, merhametli ve karşılıksız bir yüreğe sahip bu güzel insana çok teşekkür ediyorum. Nice Gökhanları sağlığına kavuşturabilmek ümidiyle el birliğiyle ne zaman istersen yanındayız..
    Saygılar

    Beğen

  5. naci AHISKALIOĞLU says:

    ALLAH C.C. HEPİNİZDEN RAZI OLSUN… İNSANLARIN EN
    HAYIRLISI İNSANLARA FAYDASI OLANDIR

    Beğen

  6. Sevgili kardeşim Ayşegül hanım, fazla bir şey yazmak için bu Klavye yeterli değil.

    Tek kelime ile bitirmek istiyorum; RESPEKT!

    Beğen

    • Sevgili Mehmet Bey bende çok teşekkür ediyorum. İnsanlığın gereğini yapmaya gayret ediyoruz. Sizin gibi dostlar yanımda olduğu müddetçe nicelerini başaracağız inşallah.
      Saygılar

      Beğen

  7. ŞİİRLER AŞK SÖZLERİ GÜZEL SÖZLER says:

    ACİL ŞİFALAR

    Beğen

  8. gurkanca says:

    Gözlerim doldu okurken. Bu ne güzel kalpliliktir ne altın yürekliliktir. İyi insanlar olduğunu görmek bu yeryüzünden beni mutlu ediyor. Allah acil şifalar versin yakışıklı kardeşimize. Ve yardım eden herkese sonsuz teşekkürler. Unutmayın “Kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin!”

    Beğen

Yorum bırakın