13.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla başladı..


13.sü düzenlenen Büyükçekmece festivalinden bazı izlenimlerimi ve bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

25 Haziran’da başlayan festivale dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçılar ve halk dansçıları katılmakta. Her yıl coşkuyla düzenlenen bu festivale Büyükçekmece İlçe halkı ve beldelerin de katılımıyla eğlencenin doruğuna ulaşmaktadır.

Yaklaşık 52 ülkenin katılımcı ve gözlemci sıfatıyla yer aldığı festivalin mükemmel geçmesi için Büyükçekmece Belediyesi, Folklor Kurumu, STK’lar ve Büyükçekmece halkı hararetli çalışmalar yapmaktadır.

Festival için yurt dışından gelen yabancı konuklarımızı, ilçemizi ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtacak şekilde ağırlamak için olanca çaba gösterilmektedir. Tarihi yerlerin ziyaret edilmesi ve misafirlerimizin memnun kalması için görevlilerin dışında ilçe halkı da gayret göstermektedir.

Gerek bölge halkının eğlenmesi, gerekse yabancı konuklarımızın hoşnut kalması için çeşitli organizasyonlar ve yarışmalar düzenlenmekte olup, bunlardan Heykel Sempozyomunun dünyaca ünlü heykeltraşların da eserleriyle katılması festivale farklı boyut katmaktadır.

28 Haziran Cumartesi Albatros Sahilden saat 21.00’de başlayan kortej yürüyüşü, ilçe halkının yanı sıra pek çok belde halkının da katılımıyla yoğun ilgi ve sevgi gösterisine şahitlik etmiştir.

Ben ve yeğenim korteji takip etmek üzere annemi ve arkadaşlarını başlangıç noktasında bırakmış, yabancı konuklarımızın sıcak bakışlarının peşine düşmüştük. Bu güzel manzarayı kalıcılaştırmak adına onları resimledim.

Festival süresince sahne alacak olan sanatçılarımız Burak Kut, Murat Karahan, Hadise, Ahmet Özhan, Murat Boz ve Volkan Konak’ın müzik şölenine katılmak isteyenlere duyurulur.

7 Temmuz’da sona erecek olan 13.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalimize katılmalarını, herkese tavsiyle ediyorum.

Festivale katılan yabancı konuklarımıza ait bir kaç resmi aşağıda sizlerin beğenisine sunuyor, sıcak yaz aylarının neşeli rüzgarlarına kapılmanız temennisiyle, esenlikler diliyorum..

Hakkında Ayşegül Karayel ♻
Yaşamla ilgili bilgi ve deneyimlerime bu sahada devam etmekteyim. Beni takip etmeye devam ediniz , çünkü ben sizi daima takip ediyor olacağım..

2 Responses to 13.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla başladı..

  1. Harika bir etkinlik olmuş ve çok güzel anlatmışsın; kalemine sağlık. Okurken kendimi orada hissettim…iyi eğlenceler!

    Beğen

    • Yaz mevsiminde pc başına sık geçemediğimden sıcağı sıcağına yazamadım ama az da olsa beğenimi ifade etmeye çalıştım. Burada olup festivalin tadını birlikte çıkarmayı dilerdim inşallah gelecek seneye bekliyorum..
      Sevgiler, selamlar.

      Beğen

Yorum bırakın